Кондитер - професія творча

Маг і чарівник, який віртуозно готує різні солодощі - від тістечок до тортів, а також різні солодкі десерти - це і є кондитер. Тобто кондитер - це фахівець з приготування солодких ласощів.
Кондитер - професія творча, свої шедеври він може готувати за рецептом і без такого, виготовляючи як традиційні солодкі страви, так і вигадуючи нові, з незвичайними та оригінальними поєднаннями смаків і запахів.
Необхідною професійним умінням кондитера є вміння визначати якість використовуваних продуктів з їхнього вигляду, запаху і смаку. Спеціаліст повинен знати все про хімічні і органічні властивості цих продуктів, щоб уміти гармонійно поєднувати компоненти виробів, і щоб у виробі їх властивості та запахи не суперечили один одному, а також знати, чим замінити необхідний інгредієнт, якого немає в наявності.
Необхідним професійним умінням кондитера також є досконале знання обладнання та інструментів для роботи і вміння їх правильно і безпечно використовувати.

Для естетичного оформлення готових виробів кондитер повинен володіти розвиненим художнім смаком і деякими конструктивними навичками - тільки в цьому випадку десерт буде красивим і буде викликати позитивні емоції і бажання його скуштувати.
 

Веб-довідник "Майстер-кондитер" Template by Ipietoon Cute Blog Design and Homestay Bukit Gambang

Blogger Templates