Маг і чарівник, який віртуозно готує
різні солодощі - від тістечок до тортів, а також різні солодкі десерти - це і є
кондитер. Тобто кондитер - це фахівець з приготування солодких ласощів.
Кондитер - професія творча, свої шедеври
він може готувати за рецептом і без такого, виготовляючи як традиційні солодкі
страви, так і вигадуючи нові, з незвичайними та оригінальними поєднаннями
смаків і запахів.
Необхідною професійним умінням кондитера
є вміння визначати якість використовуваних продуктів з їхнього вигляду, запаху
і смаку. Спеціаліст повинен знати все про хімічні і органічні властивості цих
продуктів, щоб уміти гармонійно поєднувати компоненти виробів, і щоб у виробі
їх властивості та запахи не суперечили один одному, а також знати, чим замінити
необхідний інгредієнт, якого немає в наявності.
Необхідним професійним умінням кондитера
також є досконале знання обладнання та інструментів для роботи і вміння їх
правильно і безпечно використовувати.
Для естетичного оформлення готових
виробів кондитер повинен володіти розвиненим художнім смаком і деякими
конструктивними навичками - тільки в цьому випадку десерт буде красивим і буде
викликати позитивні емоції і бажання його скуштувати.